
مسعود پزشکیان (Masoud pezeshkian) ، فوقتخصص جراحی قلب و پزشک برجسته ایرانی، اکنون بهعنوان نهمین رئیسجمهور ایران از تیر ۱۴۰۳ تا کنون مشغول خدمت است. در ادامه مطلب با وب سایت مجله خبری لیگ قهرمانان همراه باشید.
نام | مسعود پزشکیان |
---|---|
تولد | ۷ مهر ۱۳۳۳ |
محل تولد | مهاباد |
ملیت | ایران |
سمت فعلی | رئیس جمهور ایران |
تعداد فرزندان | 4 |
پیج اینستاگرام مسعود پزشکیان
- مسعود پزشکیان در شبکه اجتماعی اینستاگرام: drmasoudpezeshkian@
توییتر مسعود پزشکیان
- مسعود پزشکیان در شبکه اجتماعی توییتر: drpezeshkian.ir
زندگی سیاسی مسعود پزشکیان
مسعود پزشکیان فعالیت سیاسی خود را در دولت اول سید محمد خاتمی و در جایگاه معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز کرد. در آن زمان، دکتر محمد فرهادی سکان هدایت این وزارتخانه را بر عهده داشت.
با آغاز دولت دوم اصلاحات، پزشکیان با کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی، به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب شد. شایان ذکر است که وی در دوران دفاع مقدس، علاوه بر فعالیتهای پزشکی، مسئولیت اعزام تیمهای پزشکی به مناطق جنگی را نیز بر عهده داشت.
مسعود پزشکیان در عرصه سیاست
پیش از سال ۱۳۸۰، پزشکیان چهرهای چندان شناختهشده در عرصه سیاست به شمار نمیآمد. اما با تکیه بر کرسی وزارت بهداشت در دولت دوم خاتمی، به تدریج به شخصیتی تاثیرگذار در این حوزه بدل شد. انتصاب او به این سمت، با استعفای تعدادی از مدیران وزارتخانه از جمله غلامرضا انصاری همراه بود که در نامهای، شایستگی وی را برای تصدی این مقام زیر سوال برده بود.
دوران وزارت پزشکیان با چالشهایی نظیر مشکلات مربوط به دارو، تعرفههای پزشکی و سفرهای خارجی مواجه شد که در نهایت منجر به طرح استیضاح او در مجلس شد. با این حال، او توانست مجدداً رای اعتماد مجلس را کسب کند و به فعالیت خود ادامه دهد. همچنین، طرح پیشنهادی مجلس مبنی بر واگذاری دانشگاههای علوم پزشکی به وزارت علوم، در دوره وزارت او به سرانجام نرسید.
پزشکیان و حملات اسرائیل و ایران 1404
در پی انفجارهای سپتامبر ۲۰۲۴ که اعضای حزبالله لبنان را هدف قرار داد و به افزایش تنشها بین ایران و اسرائیل دامن زد، پزشکیان اعلام کرد که در صورت توقف اقدامات خصمانه از سوی اسرائیل، ایران نیز آمادگی کاهش تنشها را دارد.
با این حال، پس از ترور سردار عباس نیلفروشان و تعدادی از رهبران حزبالله، از جمله سید حسن نصرالله، ایران در اکتبر همان سال اقدام به حملات موشکی به جنوب اسرائیل کرد. پزشکیان این حملات را واکنشی به تجاوزات اسرائیل دانسته و به رژیم صهیونیستی هشدار داد که از ورود به جنگ با ایران خودداری کند.
زندگینامه مسعود پزشکیان
مسعود پزشکیان، چهرهای نامآشنا در عرصه سیاست و پزشکی ایران، زادهی هفتم مهرماه سال ۱۳۳۳ در مهاباد، استان آذربایجان غربی است. وی با پنج دوره نمایندگی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، از جمله نمایندگان باسابقه به شمار میرود و در دوره دهم مجلس، مسئولیت نایب رئیسی را نیز بر عهده داشته است.
مسعود پزشکیان دولت اصلاحات
سابقه اجرایی دکتر پزشکیان، حضور او را در دولت هشتم (دولت اصلاحات) به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پیش از آن، به عنوان معاون سلامت در دولت هفتم شامل میشود. علاوه بر این، وی ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز را نیز در کارنامه مدیریتی خود ثبت کرده است.
مسعود پزشکیان دفاع مقدس
در دوران دفاع مقدس، پزشکیان نقشی فعال در پشتیبانی پزشکی از رزمندگان ایفا نمود. او با سازماندهی و اعزام تیمهای پزشکی به مناطق جنگی، خود نیز در خطوط مقدم نبرد به عنوان پزشک و رزمنده حضور داشت.
پزشکیان، علاوه بر سوابق درخشان علمی، در دوران جنگ تحمیلی نیز به عنوان پزشک و مسئول اعزام تیمهای پزشکی به جبههها، نقش مهمی ایفا نمود.
مسعود پزشکیان کیست
نام کامل : مسعود پزشکیان
متولد : ۷ مهر ۱۳۳۳
محل تولد : مهاباد
مسعود پزشکیان چه کسی هست
مسعود پزشکیان، پزشک و سیاستمدار ایرانی، از سال ۱۴۰۳ به عنوان نهمین رئیسجمهور ایران زمام امور اجرایی کشور را در دست دارد.
بیوگرافی مسعود پزشکیان
مسعود پزشکیان دوران کودکی خود را در شهر مهاباد سپری کرد و تحصیلات ابتدایی و بخشی از دوره متوسطه را در همان جا گذراند (۱۳۴۰-۱۳۴۹). سپس برای تکمیل تحصیلات دبیرستان به ارومیه رفت و سه سال پایانی را در هنرستان کشاورزی این شهر به اتمام رساند. وی در سال ۱۳۵۲ موفق به اخذ دیپلم در رشته صنایع غذایی شد.
مسعود پزشکیان ملیت
ملیت مسعود پزشکیان ایرانی می باشد.
اصالت مسعود پزشکیان
مسعود پزشکیان ایرانیتبار و اصالتاً اهل مهاباد از استان آذربایجان غربی است.
سن مسعود پزشکیان
مسعود پزشکیان 71 ساله میباشد.
خانواده مسعود پزشکیان
مسعود پزشکیان، فرزند محمدعلی و محبوبه سودبخش، در خانوادهای با ریشههای ارومیهای متولد شد. پدر و مادر او که با یکدیگر خویشاوند بودند، اصالتاً اهل ارومیه بوده و پدرش در داروخانه بیمارستان شیر و خورشید مهاباد مشغول به کار بود.
مسعود، چهارمین فرزند از شش فرزند این خانواده است و به زبانهای ترکی آذربایجانی و کردی سورانی تسلط دارد. در جریان انتخابات سال ۱۴۰۳، تصویری از شناسنامه وی منتشر شد که نشان میداد نام خانوادگی پیشین او “پوزیده” بوده است.
مسعود پزشکیان دانشگاه تبریز
پس از دریافت نخستین دیپلم، پزشکیان خدمت سربازی خود را در سپاه ترویج و آبادانی، در منطقه زابل گذراند. با اشتیاق به تحصیل در رشته پزشکی، مجدداً دیپلم گرفت و در سال ۱۳۵۵ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تبریز شد.
مسعود پزشکیان دانشکده علوم پزشکی
در این دوران، ضمن تحصیل، در فعالیتهای انقلابی نیز مشارکت فعال داشت. او با برپایی کلاسهای قرآن و نهجالبلاغه و نقشآفرینی در سازماندهی راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ در تبریز، در پیروزی انقلاب سهیم بود.
پزشکیان همچنین از بنیانگذاران انجمن اسلامی دانشکده علوم پزشکی و سازمان جوانان مسلمان کرد در دانشگاه تبریز به شمار میرود. در سال ۱۳۵۸، برادرش یوسف در جریان یکی از راهپیماییها به شهادت رسید.
مسعود پزشکیان ولایت فقیه
دکتر پزشکیان ضمن اعتقاد راسخ به اصل ولایت فقیه و رهبری آیتالله سیدعلی خامنهای، نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در نظام جمهوری اسلامی ایران حیاتی میداند. با این حال، او دیدگاههای انتقادی خود را نیز در خصوص مسائل مختلف ابراز داشته است.
مسعود پزشکیان و موضوع حجاب
از جمله، نحوه برخورد با معترضان در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ مورد انتقاد وی قرار گرفت. پزشکیان معتقد است که موضوع حجاب نیازمند رویکرد فرهنگی است و با اجبار در این زمینه مخالف است. او همچنین از منتقدان جدی فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی است، اگرچه مداخله در موارد خاص را ضروری میداند. در حوزه سیاست خارجی، دکتر پزشکیان از حامیان برجام و پیوستن ایران به FATF به شمار میرود.
صحبتهای پزشکیان در مورد حجاب
پزشکیان معتقد است برخورد قهری و اجبار در زمینه حجاب نتیجهبخش نیست و باید از روشهای فرهنگی و تربیتی برای این مسئله استفاده کرد.
او باور دارد که نمیتوان با زور حجاب را بر زنان تحمیل کرد و باید فضایی فراهم شود که انتخاب حجاب بر اساس آگاهی و تمایل باشد. در یکی از سخنرانیهای خود از تجربه شخصی گفت که با دخترش مدارا و گفتوگو کرده و برخورد قهری را مؤثر ندانسته است.
مسعود پزشکیان و حجاب اجباری
با اینکه پزشکیان از مدافعان حجاب اجباری در اوایل انقلاب بود و حتی اجرای قانون حجاب اجباری را در دانشگاه علوم پزشکی به عهده داشت، اکنون مخالف طرحهای حکومت برای الزام پوشش زنان است. او با گشت ارشاد، حجاببانها و جریمه زنان بدون حجاب مخالف است و معتقد است برخورد حکومت نباید اجباری باشد.
البته اذعان دارد که نمیتواند قول بدهد همه مسائل را تغییر دهد و میخواهد متولیان گشت ارشاد را قانع کند که در برخورد با زنان سختگیری نکنند. او تأکید میکند کار فرهنگی و تربیتی بهترین راهحل است و اجبار باعث نفرت مردم از مذهب و حکومت میشود. همچنین پزشکیان بر آموزش نگاه برابر از کودکی تأکید دارد.
خانه مسعود پزشکیان در تهران
مسعود پزشکیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، سبک زندگی سادهای را در پیش گرفته که با رویه معمول مسئولان فاصله چشمگیری دارد. محل سکونت او در تهران، یک آپارتمان ۱۲۰ متری با دکوراسیونی بیتکلف و مبلمان قدیمی، فرشهای ماشینی و ظروف ساده است. انتشار تصاویر این خانه، واکنشهای مثبت و تحسینبرانگیز کاربران شبکههای اجتماعی را برانگیخته و با طنز و تمجید از این سادگی استقبال کردهاند.
خانه مسعود پزشکیان تبریز
علاوه بر این آپارتمان، پزشکیان مالک یک باغ در ارومیه و خانهای در تبریز است. او بارها تاکید کرده که هیچگاه از سهام یا امتیاز ویژهای برخوردار نبوده و حتی در دوران تصدی وزارت بهداشت، از خودروهای دولتی استفاده نکرده است.
ماشین مسعود پزشکیان
پزشکیان پیشتر با افتخار از دوری خود از امتیازات و امکانات دولتی سخن گفته بود. او اظهار داشت که حتی در زمان وزارت نیز به پسرش اجازه نداده از خودروی دولتی به طور مستقل استفاده کند و ترجیح دادهاند با خودروی شخصی خود، نظیر پژو یا سمند، تردد کنند. این رفتار، نمادی از تعهد او به سادهزیستی و اجتناب از هرگونه تجملگرایی است.
مسعود پزشکیان نماینده
پیش از ورود به عرصه رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان از سال ۱۳۸۷ تا مرداد ۱۴۰۳، به عنوان نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی فعالیت میکرد. او در مجلس دهم به عنوان نایبرئیس اول مجلس انتخاب شد.
مسعود پزشکیان وزیر بهداشت
همچنین در دولت دوم سید محمد خاتمی، از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴، سکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بر عهده داشت.
تحصیلات مسعود پزشکیان
تحصیلات ابتدایی خود را در مهاباد گذراند و سپس به ارومیه رفت تا در هنرستان کشاورزی دیپلم صنایع غذایی بگیرد. پس از سربازی در زابل، دیپلم دوم خود را در رشته علوم تجربی گرفت و در سال ۱۳۵۵ وارد دانشکده پزشکی تبریز شد.
مسعود پزشکیان جراح قلب
او دوره پزشکی عمومی را در سال ۱۳۶۴ به پایان رساند و بهعنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی تدریس را آغاز کرد. در سال ۱۳۶۹ تخصص جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و در سال ۱۳۷۲ فوقتخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت کرد.
زندگی شخصی مسعود پزشکیان
دکتر مسعود پزشکیان، در دوران دانشجویی با همسر خود، مرحومه فاطمه مجید، متخصص زنان و زایمان، آشنا شد و ازدواج کرد. او از طرفداران پر و پا قرص باشگاه فوتبال تراکتور تبریز بوده و سابقه تدریس قرآن و نهجالبلاغه را نیز در کارنامه خود دارد. دکتر پزشکیان به پنج زبان فارسی، ترکی آذربایجانی، کردی، عربی و انگلیسی مسلط است.
همسر مسعود پزشکیان
متاسفانه در سال ۱۳۷۳، همسر و یکی از فرزندان دکتر پزشکیان در حادثهای دلخراش رانندگی جان باختند. ایشان پس از این ضایعه، دیگر ازدواج نکردند و همواره یاد و خاطره همسر گرامیشان را گرامی میدارند. در برخی مراسمها، به ویژه هنگام مشاهده تصویر همسرشان، احساساتی شده و اشک از چشمانشان جاری میشود.
عروسهای مسعود پزشکیان
خانواده دکتر پزشکیان از نظر سطح تحصیلات آکادمیک بسیار موفق هستند. حورا، یکی از عروسهای ایشان، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی بوده و در همین زمینه به تحصیل و پژوهش مشغول است. عروس دیگر خانواده، فاطمه، دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق بوده و در حوزه حقوقی به فعالیت حرفهای میپردازد.
حسن مجیدی داماد پزشکیان
داماد دکتر پزشکیان، حسن مجیدی، نیز مدرک کارشناسی ارشد در رشته مالی دارد و در زمینه امور اقتصادی و مالی فعالیت میکند.
فرزندان مسعود پزشکیان
دکتر پزشکیان سه فرزند دیگر – یک دختر و دو پسر – دارد که پس از فوت همسرشان، مسئولیت تربیت و بزرگ کردن آنها را به تنهایی بر عهده داشته است. تا سال ۱۳۹۵، او صاحب سه نوه بود.
دختر مسعود پزشکیان
در جریان استیضاح علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۳۹۷، موضوع اشتغال دختر دکتر پزشکیان، زهرا پزشکیان، در پتروشیمی جم مورد توجه قرار گرفت و انتقاداتی مبنی بر عدم شفافیت در استخدام او مطرح شد.
دکتر پزشکیان در پاسخ به این انتقادات، با ارائه توضیحات جامع، خاطرنشان کرد که دخترشان دارای تحصیلات مرتبط بوده و مدرک کارشناسی ارشد شیمی را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرده است.
همچنین، ایشان تصریح کرد که زهرا پزشکیان پیش از آغاز به کار دولت حسن روحانی در پتروشیمی جم مشغول به کار شده بود و استخدام او هیچ ارتباطی با فعالیتهای سیاسی پدرش نداشته است.
مسعود پزشکیان فوق تخصص جراحی قلب
دکتر مسعود پزشکیان، پس از فارغالتحصیلی از رشته پزشکی عمومی در سال ۱۳۶۴، فعالیت حرفهای خود را به عنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی آغاز کرد. ایشان در سال ۱۳۶۹ مدرک تخصصی جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز کسب نمود و در سال ۱۳۷۲، موفق به اخذ فوقتخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران گردید.
مسعود پزشکیان بیمارستان قلب تبریز
دکتر پزشکیان پس از آن در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز مشغول به خدمت شدند و مدتی بعد، ریاست این بیمارستان را بر عهده گرفتند. تجارب ارزشمند ایشان در عرصه پزشکی و فعالیتهایشان در حوزه سلامت، زمینهساز ورودشان به عرصه مدیریت و اجرای سیاستهای بهداشت و درمان شد.
پزشکیان نامزد ریاست جمهوری 1392
دکتر پزشکیان، که همواره حضوری فعال در حوزههای علمی، پزشکی و سیاسی داشتهاند، برای نخستین بار در سال ۱۳۹۲ برای انتخابات ریاستجمهوری نامزد شدند، اما با اعلام نامزدی آیتالله هاشمی رفسنجانی، از ادامه رقابت انصراف دادند.
پزشکیان نامزد نایبرئیس اول مجلس
ایشان در فاصله سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ به عنوان نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی فعالیت نمودند. در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، ابتدا صلاحیت ایشان توسط هیئت اجرایی رد شد، اما با بررسیهای صورت گرفته، شورای نگهبان صلاحیت ایشان را تأیید کرد.
مسعود پزشکیان ریاست جمهوری 1403
دکتر پزشکیان بار دیگر در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ ثبتنام نمودند، اما این بار صلاحیت ایشان مورد تأیید شورای نگهبان قرار نگرفت. در خرداد سال ۱۴۰۳، ایشان برای سومین بار در انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری نامنویسی کرده و این بار صلاحیتشان مورد تأیید قرار گرفت.
شعار مسعود پزشکیان
ایشان با شعار «برای ایران»، در هشتم تیرماه ۱۴۰۳ به دور دوم انتخابات راه یافتند و در نهایت، در پانزدهم تیرماه با اعتماد و رأی مردم، به عنوان رئیسجمهور چهاردهم جمهوری اسلامی ایران انتخاب شدند.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران
در جریان رقابتهای انتخاباتی، مسعود پزشکیان با تمرکز بر بهبود روابط بینالمللی، بهویژه با کشورهای غربی، و یافتن راهکاری برای حل مناقشه هستهای با هدف رفع تحریمها، تلاش نمود تا اقبال عمومی را جلب کند. او همچنین با اتخاذ رویکردی مداراگرانهتر در قبال موضوع حجاب و آزادیهای اجتماعی، به جذب جوانان و رایدهندگان ناراضی امیدوار بود.
اهدای حکم ریاستجمهوری مسعود پزشکیان
در مرحله نخست انتخابات، پزشکیان موفق به کسب بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار رای شد، اما به دلیل عدم دستیابی به حد نصاب ۵۰ درصد، انتخابات به دور دوم کشیده شد. در دور دوم که در تاریخ ۱۵ تیر برگزار گردید، او با کسب بیش از ۵۳ درصد آرا (۱۶٬۳۸۴٬۴۰۳ رای)، به عنوان نهمین رئیسجمهور ایران انتخاب گردید.
مسعود پزشکیان و رهبر اصلاح طلبان
پیروزی پزشکیان در انتخابات، واکنشهای متفاوتی را در رسانهها برانگیخت. برخی رسانهها، شخصیت او را با رهبران اصلاحطلب جهان مقایسه کردند. به عنوان مثال، روزنامه “آرمان امروز” با تشبیه او به میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، بازتاب گستردهای در رسانهها ایجاد کرد.
تنفیذ حکم ریاستجمهوری مسعود پزشکیان
مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری در تاریخ ۷ مرداد ۱۴۰۳ و مراسم تحلیف در ۹ مرداد برگزار شد. در تاریخ ۲۱ مرداد، پزشکیان لیست کابینه پیشنهادی خود را به مجلس ارائه داد. این کابینه شامل سه وزیر از دولت پیشین و یک وزیر زن بود.
مسعود پزشکیان و محمدجواد ظریف
این ترکیب، انتقاداتی را از سوی برخی اصلاحطلبان به دلیل حضور چهرههای منتسب به جناح رقیب به همراه داشت. در پی این انتقادات، محمدجواد ظریف نیز از سمت خود در معاونت ریاستجمهوری استعفا داد.
مسعود پزشکیان و صادق زیباکلام
با وجود این انتقادات، شخصیتهایی همچون اسحاق جهانگیری، محمدعلی ابطحی و صادق زیباکلام، ضمن بیان دیدگاههای انتقادی خود، از دولت پزشکیان حمایت خود را اعلام نمودند.
پزشکیان در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی در صحن مجلس، بارها بر این نکته تاکید کرد که کابینه با هماهنگی مقام رهبری انتخاب شده است. وی در این راستا بیان داشت: «خانم صادق را خود آقا گفتند باشد، چرا مرا وادار میکنید چیزهایی که نباید را بگویم؟»
سفرهای خارجی مسعود پزشکیان
در شهریور ماه ۱۴۰۳، مسعود پزشکیان نخستین سفر خارجی خود را به مقصد عراق انجام داد. این سفر سه روزه، با دیداری رسمی از نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان همراه بود که به عنوان اولین سفر رسمی یک رئیسجمهور از ایران به این منطقه به شمار میرفت.
پزشکیان در این دیدار، پیشنهاداتی در راستای تسهیل عبور و مرور مرزی و بررسی امکان استفاده از واحد پول مشترک، مشابه اتحادیه اروپا، مطرح نمود.
سپس، پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک شرکت کرد و در حاشیه آن، با تعدادی از اندیشمندان برجسته ایرانیتبار، از جمله عباس امانت و محسن میلانی، به گفتگو پرداخت.
پزشکیان و اعتراضات ۱۳۸۸
پس از انتخابات پرحاشیه سال ۱۳۸۸، فراکسیون اقلیت مجلس جلسهای پیرامون شرکت یا عدم شرکت در مراسم تحلیف محمود احمدینژاد برگزار کرد و در نهایت، تصمیمگیری در این خصوص را به عهدهی اعضای خود گذاشت. پزشکیان به همراه اکثریت فراکسیون در این مراسم حضور یافت؛ رویدادی که از سوی رسانههای دولتی به عنوان «شکست پروژه اخلال در تحلیف» قلمداد شد.
پزشکیان پیشتر اعلام کرده بود که حتی در صورت وجود اختلافنظر پیرامون نتایج انتخابات، باید به رای و نظر شورای نگهبان احترام گذاشت. با این حال، در یکی از نطقهای خود، ضمن اشاره به توصیههای امام علی (ع) به مالک اشتر مبنی بر لزوم پرهیز از رفتار خشونتآمیز با مردم (عدم افتادن “مانند حیوان وحشی به جان مردم”)، از برخورد خشونتبار با معترضان بهشدت انتقاد کرد.
در پی مرگ مشکوک دکتر رامین پوراندرجانی، پزشک بازداشتگاه کهریزک، پزشکیان با طرح سوالی در خصوص علت واقعی مرگ، خواستار شفافسازی موضوع از سوی پزشکی قانونی شد و با توجه به سن کم وی، مرگ ناشی از سکته قلبی را غیرقابل قبول دانست. او همچنین، پاره کردن عکس امام خمینی در حوادث ۱۶ آذر همان سال را محکوم و خواستار پیگیری و برخورد قانونی با عاملان آن شد.
مسعود پزشکیان اعتراضات آبان و دی ۱۳۹۸
پزشکیان در مصاحبهای با روزنامه خراسان، رویکرد اتخاذ شده در مواجهه با اعتراضات آبان ۱۳۹۸ را از منظر علمی و عقلی، نادرست ارزیابی کرد. او تأکید کرد که سرکوب قاطعانه مردم و سلب فرصت انتقاد از آنان، راهکار مناسبی نیست. او اعتقاد داشت که عملکرد نادرست مسئولان، زمینهساز بروز این وقایع بوده و افزود: «ما باید بهتر عمل میکردیم.»
او همچنین اذعان داشت که در آن زمان، با وجود عضویت در هیئترئیسه مجلس، پیگیری جدی در خصوص ابعاد این اعتراضات صورت نگرفته و حتی در صورت تمایل به پیگیری، نهاد سپاه پاسخگو نبوده است.
در نطقی دیگر در مجلس، پزشکیان با اشاره مجدد به نامه امام علی (ع) به مالک اشتر و لزوم رفتار منصفانه با مردم، از رفتار آمرانه در مواجهه با اعتراضات دی ۱۳۹۸ انتقاد کرد. او این سبک برخورد را خطرناک توصیف و بیان داشت: «ادبیات آمرانه، قلبها را سیاه میکند، دین را تضعیف مینماید و انقلابها را تسریع میکند.»
پزشکیان و مهسا امینی
پس از درگذشت مهسا امینی و آغاز اعتراضات گسترده در سال ۱۴۰۱، پزشکیان در سخنرانیای به مناسبت اربعین حسینی، ضمن ابراز تأسف در صورت وقوع اتفاق ناگوار، اعلام کرد که از علت دقیق فوت مهسا امینی اطلاعی ندارد. او در حضور در صداوسیما، با تأکید بر لزوم پرهیز از اظهارنظرهای قطعی غیرعلمی، خواستار تشکیل تیمی برای بررسی دقیق و شفافسازی علت مرگ شد.
در عین حال، در بیانیهای، ضمن محکوم کردن اعتراضات و ابراز نگرانی از تشدید خشونت و ناآرامیها، معتقد بود که این وضعیت به نفع دشمنان کشور تمام خواهد شد. او همچنین از رفتارهای خشن معترضان، از جمله توهین به رهبر جمهوری اسلامی و تخریب اموال عمومی، ابراز نگرانی کرد.
حمایت پزشکیان از مهسا امینی
پزشکیان در بیانیهای دیگر، خواستار تسریع در روشن شدن علت فوت مهسا امینی شد و پیشنهاد داد که تیمی بیطرف این موضوع را بررسی کند. او با تأکید بر برخورد محترمانه، توأم با دلسوزی و بدون اجبار با مردم، بر لزوم رعایت حقوق قانونی معترضان، از جمله دسترسی به وکیل برای متهمان، تاکید کرد. او بر این باور بود که اجتناب از برخوردهای فراقانونی، به کاهش التهابات اجتماعی کمک خواهد کرد.
مسعود پزشکیان و فیلترینگ
پزشکیان مخالف طرح «صیانت» در مجلس یازدهم بود و در جریان انتخابات ۱۴۰۳ به شدت از محدودیتهای اینترنت و فیلترینگ انتقاد کرد و گفت این محدودیتها باعث ضربه به کسبوکارهای اینترنتی شدهاند. با این حال، او در مواقع بحران از مداخله دولت در اینترنت دفاع میکند.
مسعود پزشکیان و رفع فیلتر
پزشکیان درباره سانسور اینترنت در ایران گفته است که در دنیا در مواقع خاص ممکن است محدودیتهایی باشد اما نباید وقتی شرایط عادی است، فیلترینگ اعمال شود و خواستار رفع این محدودیتها شده است.
مسعود پزشکیان و برجام
مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بررسی برجام در مجلس دهم بود و از مفاد برجام حمایت کرد. او مخالفان برجام را «کاسبان تحریم» خوانده است. همچنین از پیوستن ایران به FATF حمایت میکند و آن را ضروری برای شفافیت اقتصادی و جذب سرمایهگذاری، حتی از سوی کشورهایی مانند چین، میداند.
پزشکیان و پرونده زهرا کاظمی
در تیرماه سال ۱۳۸۲، زهرا کاظمی، عکاس و خبرنگار ایرانی-کانادایی، هنگام تهیه گزارش از تجمع خانوادههای بازداشتشدگان در مقابل زندان اوین، دستگیر و پس از هجده روز حبس درگذشت.
در حالی که برخی از مقامات محافظهکار تلاش کردند علت مرگ او را حادثهای ناگوار یا ناشی از سکته مغزی جلوه دهند، دکتر مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت وقت، این ادعاها را مردود شمرد.
ایشان با تأکید بر اینکه شکستگی جمجمه خانم کاظمی نمیتوانسته ناشی از یک برخورد تصادفی باشد، مرگ او را اقدامی عمدی قلمداد کرد.
دکتر پزشکیان با ابراز تاسف، اعلام کرد که در صورت ارائه خدمات درمانی بهموقع، امکان نجات جان خانم کاظمی وجود داشت. وی علت فوت را خونریزی داخلی ناشی از ضربه به سر عنوان کرد.
در بررسیهای انجام شده توسط ایشان، هیچگونه آثار کبودی یا جراحتی بر چهره متوفی مشاهده نشد، هرچند گزارش کمیسیون اصل نود مجلس به وجود نشانههایی از جراحت بر بدن او اشاره داشت.
در پاسخ به درخواست دولت کانادا مبنی بر انجام تحقیقات بینالمللی، پزشکیان بر توانایی و صلاحیت ایران در رسیدگی به این پرونده تاکید ورزید و با حضور تیمهای تحقیقاتی خارجی مخالفت نمود.
⏬مقالات پیشنهادی⏬
تعداد شهدای حمله اسرائیل به ایرانشهرهای مورد حمله اسرائیلاظهارات نتانیاهو برای آتش بس
در تمام این سالها ثابت کرده که میدونه چطور به مسائل پیچیده نگاه کنه و راهحل منطقی پیدا کنه. 🧠
«مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری که با تجربه و آرامش مدیریتش، دلها رو به سمت آیندهای روشن هدایت میکنه.